Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Event

Achter de schermen van Kringwinkel STROOM

Tragel 5 - Aalst

03/12
11:00
Free

Kringwinkel STROOM is sinds jaar en dag een circulaire winkel. Je kan er meubels, kleren, fietsen en allerlei andere tweedehands spullen kopen. Wie schenkt aan de Kringwinkel zorgt voor minder afval, een beter milieu en tewerkstelling van mensen die moeilijk aan een job geraken.

Alle binnengebrachte en opgehaalde goederen worden gesorteerd, gereinigd, getest en winkelklaar gemaakt. Zeer arbeidsintensief en goed voor heel wat lokale én sociale jobs. Vanuit het magazijn in Aalst worden maar liefst 4 winkels bevoorraadt.

Benieuwd naar de weg die jouw gebruikte spullen afleggen binnen de kringwinkel? Of benieuwd naar het sorteerproces in het magazijn? Neem dan zeker deel aan de rondleiding binnen Kringwinkel STROOM!

Deze unieke rondleiding vindt plaats tijdens Circulawadde?! Het circulaire burgerevent. Tijdens dit event ontdek je wat de circulaire transitie inhoudt. Neem een kijkje op onze circulaire expo, geniet van een circulaire burger en laat je favoriete elektro toestel herstellen op het Repair Café. Mag het wat minder serieus zijn? Schrijf je dan zeker in voor de eco-comedy van Low Impact Man, Steven Vromman.

Praktisch:
Gratis rondleiding om 11u. en 15u. (30min.)
Max. 25 deelnemers per rondleiding (inschrijven verplicht via knop ‘deelnemen’)
locatie: Tragel 5, 9300 Aalst
Inkom Circulawadde?!: gratis maar we vragen wel 3 gebruikte batterijen. We zamelen deze in en brengen die naar een officiële verwerker voor recyclage.

Inschrijven kan tot 03/12