19th Ave New York, NY 95822, USA

The Circular Kickstart voor sociale ondernemingen in regio Aalst

Woman,Hand,Flipping,Wooden,Cubes,With,New,Normal,Word.,Adapting

De Keet & The Circulair Kickstart organiseren een uniek acceleratietraject waarbij 5 sociale ondernemers intensief begeleid zullen worden om hun circulair idee te transformeren naar een marktklaar business concept én om de gewenste middelen (subsidies of investeringen) op te halen om hun concept ook effectief te vermarkten.

De deelnemers zullen gedurende 5 maanden een traject op maat volgen dat focust op circulaire transitie en maximaal de link zal leggen naar andere ketenpartners en naar sociale-economiebedrijven.

Het programma zal bestaan uit:

  • Een kick-off van 1 dag waar de deelnemers elkaar en elkaars concept leren kennen, inzicht krijgen in de uitdagingen en principes van circulair ondernemen, waardeketens, etc. Een overzicht van alle financieringsmogelijkheden en het belang van circulaire economie voor sociale tewerkstelling staan ook op het menu.
  • 4 interactieve workshops (hele dag – uren af te spreken met deelnemers) in groep waarbij de deelnemers ontdekken wat hun unieke waardepropositie (1), businessmodel (2), waardeketen (3) en business- en financieringsplan is (4).
  • Een circulaire pitch voor subsidie-instanties, investeerders en mogelijke ketenpartners – geen paniek, een spoedcursus pitchen is voorzien!

Dit traject richt zich tot sociale-economiebedrijven en sociale ondernemingen die een samenwerking willen aangaan met de sociale economie.

De deelnemers hebben een circulair idee dat ze willen omzetten naar een marktklaar model en zijn op zoek naar de juiste middelen om dit te realiseren. Ze staan open voor samenwerking met andere sociale en reguliere ondernemers.

Aangezien De Keet actief is in de ruime regio rond Aalst mikken we in eerste instantie op sociale ondernemers die actief zijn in deze regio.

Deelname aan dit unieke traject is gratis dankzij financiële middelen van het Vlaams departement Werk & Sociale Economie.

Vul snel het inschrijvingsformulier in. Na een screening selecteren we de 5 sociale ondernemers met het grootste sociaal-circulair potentieel en starten we het traject op met de kick-off  in de loop van mei-juni 2023.